Skip to content

Laat al je kleuren zien en leer creatief en oplossingsgericht denken

Artikel over professionele ontwikkeling voor Management Support, maart 2019.

Als managementassistent ben je net zo veelkleurig als een kameleon. Je kunt goed plannen, organiseren en snel schakelen, waardoor alles op rolletjes loopt. Als het heel druk is doe je je werk meer op routine en focus je op problemen. Je vergeet al die goeie eigenschappen te laten zien. Stefanie Couwenberg, die voor Management Support de training ‘Creatief en oplossingsgericht denken’ geeft, leert je hoe je weer als een kameleon al je kleuren kunt laten zien.

“Oplossingsgericht denken is in essentie heel simpel”, zegt Stefanie. “Doe meer van wat werkt en minder van wat niet werkt.” Dat klinkt eenvoudig, maar in de praktijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is de oplossing dichterbij dan je denkt. Stefanie: “Bij creativiteit denken we vaak aan grootse ideeën, maar de beste uitvindingen zijn geniaal door hun eenvoud. De kunst is om simpele veranderingen, die eigenlijk voor het grijpen liggen, te leren zien.”

Stefanie helpt individuen en organisaties “de boel positief op te schudden”. “Ik zorg dat je aan de hand van tools het vermogen ontwikkelt om met een andere bril te kijken. Hoe word je weer die frisse wind in de organisatie? Hoe kun je weer als een kameleon al je kleuren laten zien?”

Je veelzijdigheid is een van de kwaliteiten waarom je op je plek zit, legt Stefanie uit. “Organiseren, regelen en snel schakelen, je kunt het allemaal. Je bent gewend om alles voor je baas goed te plannen, met bloktijden, reistijden en pauzes. Maar zelf buffel je ondertussen door en verlies je uit het oog dat ook voor jezelf te doen. Dat is vergelijkbaar met een loodgieter bij wie thuis de kraan lekt.”

Lees verder op de website van Management Support